AHA-syror

Vintern är ännu inte över och de flesta kanske känner igen sig med att huden börjar bli lite extra trött och glåmig. Då är det ett utmärkt tillfälle att komma in till oss för en peelingbehandling med pumpakärnsextrakt och AHA-syror, för att väcka nytt liv i huden och återfå lystern.

AHA är en förkortning av begreppet alfahydroxisyra. Det är ett gemensamt namn för naturligt förekommande syror som vi kan hitta i frukt och andra livsmedel, men som även finns naturlig i vår kropp.

Hudens översta lager, epidermis, förnyas i genomsnitt var fjärde vecka men blir långsammare i och med att vi blir äldre. Med hjälp av AHA- syror kan vi stimulera och påskynda hudens naturliga förnyelseprocess.

AHA-syror hjälper till att frigöra döda, torra och ytligt liggande hudceller. Genom att frigöra dessa kan den nya friska huden som ligger under få möjlighet att komma upp till ytan.

Förutom att stimulera nybildande av hudceller hjälper AHA-syror även till att öka fukthalten i huden, förbättra elasticiteten och reducera pigmentfläckar.

Resultatet? En ljusare, jämnare och friskare hud.

Vill du veta mer om behandlingen eller boka en tid går du in på: http://www.sverigesskonhetscenter.se/peelingbehandlingar.php

Välkommen!