Hur får man bort pormaskar?

 

Pormaskar kan vara öppna eller stängda. De öppna pormaskarna ser ut som svarta prickar och de stängda ser ut som vita upphöjda knottror. Dessa två har dock samma innehåll. Den svarta lilla pricken som syns på pormasken är oxiderat pigment, och resten av talg och döda hudceller som blivit en propp.

Hur får man nu bort dessa? Det är väldigt frestande att klämma på en pormask, men om man inte vet hur man ska klämma kan det bli värre genom att den brister och blir en inflammation vilket kan resultera till en ömmande finne. Man bör börja med att göra en ordentlig porrengöring hos oss på Acnespecialisten. Men efter detta är det väldigt viktigt att använda rätt produkter hemma för att huden ska hållas fri från pormaskar!

Vi har ett bra produktpaket som löser upp tilltäppta porer och drar ihop dem med hjälp av det aktiva ämnet Benzoyl Peroxide. De minskar även överproduktionen av talg för att motverka att fler pormaskar uppkommer samt återfuktar huden. Här hittar du ett komplett paket för dig med porig hy: Produktpaket mot pormaskar

 

pak011

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *